Medgivande resa med barn blankett polisen

Medgivande resa med barn blankett polisen: Allt du behöver veta

När du planerar att resa med ditt barn och den andra föräldern inte kan följa med kan det vara en bra idé att ha ett medgivande för resa med barn. Medgivande resa med barn blankett polisen är ett dokument där den andra föräldern ger sitt samtycke till att barnet får resa med dig utomlands.

Vad är syftet med medgivandeblanketten?

Syftet med medgivandeblanketten är att förhindra barnbortförande och säkerställa att båda föräldrarna är införstådda med resan. Det är också en extra säkerhet för dig som resenär att inte stöta på problem när du reser med ditt barn.

Dokument Behov Tillgänglighet
Medgivande resa med barn blankett Rekommenderas vid resor med endast en förälder Ladda ner från polisens hemsida

Hur får man tag på en medgivandeblankett?

Det är enkelt att skaffa en medgivandeblankett. Du kan ladda ner och skriva ut den direkt från polisens officiella hemsida. Alternativt kan du besöka närmaste polisstation och få hjälp där.

Viktiga saker att tänka på

Det finns några viktiga saker att tänka på när du fyller i medgivandeblanketten:

  • Föräldrarnas namn, personnummer och kontaktuppgifter ska anges korrekt.
  • Det är viktigt att inkludera specifika resedatum och resmål.
  • Båda föräldrarnas underskrifter krävs för att dokumentet ska vara giltigt.

Tänk på att blankettens giltighet kan variera beroende på det land du reser till, så det är alltid en bra idé att kolla upp vilka regler som gäller för just ditt resmål.

Att vara förberedd och ha alla nödvändiga dokument kan göra din resa med ditt barn smidigare och säkrare. Med en ifylld medgivandeblankett från polisen kan du känna dig trygg och redo att ge dig ut på ett äventyr med ditt barn!