Valentino parfym: vilken ska du välja?

VALENTINO

Kvinnor älskar, vare sig de går ut på staden eller fest eller jobbar, parfymer och dofter. Tyvärr brukar många damparfymer inte hålla lika länge som herrparfymer. På grund av detta handlar kvinnor i stället parfymer från lyxiga doftmärken som Valentino.

Nedan tar vi en titt på olika typer av parfymer och dofter för att hjälpa dig att avgöra vilken som är rätt för dig.

Några snabba fakta om Valentino parfym

MärkeValentino
TypDam- eller herrparfym
Etablerat1959
SäteRom, Italien

Donna Born In Roma Valentino parfym

 • Blommig
 • Elegant

Donna Born in Roma är perfekt för alla blomsterälskare. Blomdofter anses av många ge kvinnor elegans och charm och folk älskar att bära dem vid evenemang. För dig som tycker om blommiga och lyxiga dofter kommer du garanterat att älska denna parfym som doftar av jasmin.

Förutom jasmin hittar du även vanilj, som är det dyraste extraktet i världen, i parfymen. Oavsett om denna dam parfym är till dig eller till någon som är speciell för dig så kommer ni att känna er underbart vackra när ni använder den.

Valentino Voce Viva damparfym

 • Blommig
 • Lyxig

Valentino använder inte bara vackra blommiga noter. Couture-märket älskar att gräva djupare för att hitta guldkorn bland gardenia-blommorna. Den vackra gyllene gardenian avslöjar en ny personlighet och elegans bland Valentino-parfymer.

Valentino Voce Viva innehåller italiensk bergamott, mandarin, ingefära, apelsinblomma, gyllene gardenia, sandelträ, ekmossa, vit mysk och vaniljabsolut. Denna damparfym doftar levande med intensiva citrusfrukter och vaniljabsolut innan den blir söt och blommig, och den avslutas med en vacker aromatisk final.

Den här doften är den idealiska för en kvinna av ren lyx, en kvinna som inte är rädd för att visa sina exceptionella drömmar och förhoppningar.

Voce Viva Intensa Valentino parfyme dame

 • Blommig
 • Söt

En annan blomdoftande Valentino-parfym är Voce Viva Intensa Parfum. Precis som ovanstående damparfym doftar även denna parfym av blommor men med en lite annorlunda twist. Voce Viva Intensa Parfum är gjord med vanilj och blommiga dofter, ljus bergamott samt friskt mandarinackord, vilket är perfekt för dig som letar efter en söt doft. Dessutom doftar parfymen av jasmin och apelsinblomma.

Voce Viva Intensa Parfum lämpar sig även som en underbar present till någon du känner som gillar blommiga dofter. Dessutom kommer den i en riktigt vacker men enkelt stilren parfymflaska.

Valentino Noir Absolu Musc Essence damparfym

 • Elegant
 • Fräsch

Valentino brukar skapa de bästa dofterna, särskilt med denna Noir Absolu Musc Essence. Denna damparfym kommer i en mycket elegant och stilfull förpackning i svart och guld och parfymen är en kombination av ros och apelsin. För dig som gillar citrusdoftande parfymer kommer du att älska Noir Absolu Musc Essence, och den är även perfekt att ge i present. Dessutom är den kombinerad med aldehyder och tonkaböna som hjälper till att skapa den igenkännbara citrusdoften.

Se till att bära denna parfym på middagar där du vill känna dig väldigt feminin i doften. Du kan också bära denna parfym på jobbet om du vill ha något klassiskt som inte är överväldigande.

Valentina damparfym

 • Fräsch
 • Vågad

Valentino Valentina tar oss, med en total fräschhet och en hel del attityd, med på sin resa att uppleva dagens italienska dolce vita, ”det goda livet”. Vissa jämför parfymen med My Way från Armani då båda doftar apelsinblomma och bergamott. Valentina parfym innehåller dessutom jordgubbeackord och patchouli.

Valentino – Uomo Born in Roma herr parfym

 • Kryddig
 • Varm

Förutom de blommiga parfymerna ovan så låt oss titta på några andra spännande dofter. Massor av kvinnor älskar de kryddigare och varmare dofter som många män brukar bära på vissa typer av evenemang och på dejter. Om du som man tycker om den här typen av parfym kan Valentino Uomo born in Roma vara något för dig, du kommer inte att vilja tvätta av dig den. Några av de svala kryddor som är huvudnoterna i doften är viol, vetiver medan ingefära ger intensitet.

Valentino har gjort den här parfymen med noter av salvia och rökt vetiver, som har blandats med mineralsalt och kryddig ingefära. På grund av dessa fantastiska blandningar av dofter tror vi definitivt att Valentino Uomo Born in Roma doftar fantastiskt på massor av män. Dessutom är själva flaskan väldigt uppseendeväckande och går ihop med det kryddiga temat i själva parfymen.