Allt du behöver veta om lån utan säkerhet

Anledningarna till varför man väljer att teckna upp sig på ett lån kan vara många. Men en sak som inte alla har koll på är att det finns minst lika många olika typer av lån. I den här texten kommer vi att gå igenom allt som du behöver veta när du vill teckna ett lån utan säkerhet.

Men vad betyder lån utan säkerhet? I korta drag så innebär ett lån utan säkerhet att man tecknar upp sig på ett lån utan att ha någonting underliggande som banken kan ta och sedan sälja om du inte har möjlighet att betala tillbaka lånet. När man exempelvis tar ett bolån så agerar bostaden i fråga säkerhet.

Om du ska teckna ett lån utan säkerhet

Om du ska teckna ett lån utan säkerhet så finns det några saker som är viktiga att ha i åtanke. Det första är att du har räknat på och sett till att du faktiskt behöver ta ett lån. Ibland så har man inget val, och om man behöver en bil för att ta sig till arbetet så kan ett lån utan säkerhet vara ett sätt att försäkra sig om att man kan behålla sin anställning.

Att låna för nödvändiga saker är en fullt legitim anledning, men att låna för att konsumera eller för att resa är en mycket dum idé som istället kan leda till stora ekonomiska bekymmer längre fram. Se till att du har budgeterat för att hantera avbetalningarna och du kan behöva göra förändringar i din livsstil för att klara av lånet. 

Jämför lån utan säkerhet

Om du ska ta ett lån utan säkerhet så är det väldigt fördelaktigt att först göra en jämförelse av olika lån. Självklart kan du klicka dig runt på olika hemsidor, men det är lättare att använda sig av en tjänst som Enklare för att hitta billiga lån utan säkerhet.

Med Enklare så får du snabbt en överblick kring olika bra lån utan säkerhet och kan sedan klicka dig vidare från deras tjänst direkt till långivaren. På så sätt så är det enkelt att hitta ett lån med låg ränta utan säkerhet och du behöver inte lägga ner så mycket tid på det hela utan kan enkelt och smidigt hitta ett lån som passar för dig och din situation för att sedan välja det som ger dig så förmånliga villkor som möjligt.

Tas det UC när man tar ett lån utan säkerhet?

UC står för upplysningscentralen och är en tjänst som banker använder sig av för att undersöka om prospektiva låntagare ska ges möjligheten att teckna upp sig på ett lån. Det finns vissa lånföretag som erbjuder lån utan säkerhet och uc, även om detta är aningen ovanligt så går det ändå att hitta. På så sätt så kan man ta ett lån med skuld hos kronofogden utan säkerhet, även om det då är extra viktigt att du ser till att du har möjlighet att sköta dina betalningar i tid.  

Att ta ett lån utan UC för med sig en rad fördelar för dig. Faktum är att när det tas en UC så sänks ens kreditvärde, någonting som gör det svårare att ta ett lån i framtiden. Därför är det många som istället väljer att ta mindre lån utan UC för att sedan kunna ta ett större lån med UC.

Kan man ta ett lån utan säkerhet om man är arbetslös?

Detta varierar från låneföretag till låneföretag. Om du har möjlighet att trots din arbetslöshet betala av lånet så kan det vara möjligt att du blir godkänd för detta. Det är däremot väldigt mycket svårare att teckna upp sig på ett lån utan inkomst och säkerhet. Om du är intresserad av detta så är det i regel sms lån utan säkerhet som gäller, men dessa kan föra med sig en ordentlig ekonomisk smäll om man inte har räknat på det som man gör.

 Det är värt att nämna igen att detta är någonting som kan vara väldigt skadande för din privatekonomi. Se därför till att du har en vattentät plan för att betala tillbaka och om det är möjligt så är det oftast bättre att vänta med att teckna ett lån tills man har en anställning.