14 åring mördad Nacka

Det var en tragedi när skolkamrater och lärare läste i tidningen om att 14 åring mördad Nacka var ett faktum. Dessutom var det tragiskt eftersom det skett under oklara omständigheter. Efter larm till polisen hittades flickan i ett av rummen med släktingar närvarande i bostaden men utanför rummet där flickan låg livlös. Trots att en ambulanshelikopter fört flickan till sjukhus för att försöka återuppliva henne dog hon senare på sjukhuset.

Släktingarna blir häktade

Tre släktingar som har nära koppling till flickan var närvarande vid något som först blev beskrivet som ett potentiellt självmordsförsök. Därefter blev samtliga släktingar häktade utifrån misstanke om försök till mord. Släktingarna var den 14 åriga flickans mamma och två män varav båda vara unga, en i 20 års åldern och den andre 17 år.

Misstänkta gärningsmän blir frisläppta

Häktningen blev överklagad och alla tre nekade bestämt att de hade försökt eller på något sätt bidragit till att flickan dog. Därefter följde en rättsmedicinsk undersökning och en noggrann utredning av vad som hade hänt. Det var den rättsmedicinska undersökningen framförallt som bidrog till att rättsfallet blev nedlagt. Eftersom det är sekretess framkom inte heller vad som var bidragande orsak till att flickan dog.