Skandalomsusade Gabriella Magnusson

MODEL

Gabriella Magnusson, också kallad Bella Davis är en modell och dokusåpaskådis med ursprung i Sverige och Jamaica. Bella Davis har arbetat för 3D Model Agency, Tier 1 Model Management och Koala Models Agency. Hon har även medverkat i skandalsåpan Ex on the Beach 2015 men är kanske mest känd för en långvarig dispyt med skådespelaren Joel Kinnaman.

Snabbfakta om Gabriella Magnusson

Ålder:29 år
Bor:Lidköping och New York
Gör:Modell
Familj:Mamma och bror i Sverige och pappa i London

Gabriella Magnusson blev Bella Davis

Modellen och dokusåpaskådisen Gabriella Magnusson föddes 1993 och växte upp i Lidköping. Hon drömde om att bli modell och valde att kalla sig Bella Davis som är helt unikt (det vill säga att det finns ingen folkbokförd med det namnet i Sverige idag).

Gabriella Magnusson däremot, är inte ett helt ovanligt namn. Det finns och har funnits många Gabriella Magnusson i Sverige. Bland andra fanns en Märta Gabriella Magnusson Rosdahl som avled 1994 i Viken i Helsingborg. Idag finns 24 personer folkbokförda i Sverige med namnet Gabriella Magnusson. Bland dessa:

  • Rosa Gabriella Magnusson
  • Mildred Gabriella Magnusson
  • Eva Ingela Gabriella Magnusson
  • Ulla Märta Gabriella Magnusson

Bella Davis, Joel Kinnaman och bråket i Ex on the Beach

Som 21-åring medverkade Bella Davis i skandalsåpan Ex on the Beach 2015. Efter en natt på tumanhand med en av de manliga deltagarna hamnade Bella Davis i bråk med dennes exflickvän samt flera av de andra deltagarna. Bråket ska ha lett till att Bella Davis kände sig mobbad och beslutade sig för att lämna produktionen.

2018 träffades Bella Davis och skådespelaren Joel Kinnaman på ett hotellrum i New York där de ska ha haft sex vid två olika tillfällen. 2021 anmälde Joel Kinnaman Bella Davis för utpressning i anknytning till händelsen. Bella Davis kontrade med att anmäla Joel Kinnaman för förtal och våldtäkt, en anklagelse hon, enligt Joel Kinnaman, senare ska ha dragit tillbaks.

Samtliga förundersökningar lades ner i oktober 2022 i brist på bevisning. Kvar finns ett kontaktförbud utfärdat av amerikansk domstol som hindrar Bella Davis från att någonsin kontakta Joel Kinnaman eller någon i hans familj.