Ta bort pormaskar på näsan hemma

Ta bort pormaskar på näsan hemma: Så här gör du

Vill du bli av med pormaskar på näsan hemma? Inga problem, för det finns flera effektiva och enkla metoder! Följ dessa steg för att få en renare och fräschare hud. Men först, låt oss ta en titt på några allmänna fakta om pormaskar och vad som orsakar dem.

Typ av pormask Orsaker Hur man behandlar
Pormaskar (komedoner) Överskott av talg, döda hudceller, smuts Rengöring, exfoliering, masker
Vita pormaskar (milia) Inte ordentligt borttagning av smink, döda hudceller Exfoliering, professionell hudvård
Cystor Infektion, inflammation Antibiotika, antiinflammatoriska medel

Steg 1: Rengöring

Första steget för att ta bort pormaskar på näsan hemma är att rengöra huden ordentligt. Använd en mild rengöringsprodukt som är anpassad för din hudtyp. Tvätta ansiktet med ljummet vatten och rengöringsprodukten, och massera varsamt i cirkulära rörelser. Skölj sedan av med ljummet vatten och klappa huden torr med en mjuk handduk.

Steg 2: Ångbad

Ett ångbad hjälper till att öppna upp porerna och mjukar upp pormaskar, vilket gör dem lättare att avlägsna. Häll varmt vatten i en skål och placera ansiktet över skålen med en handduk över huvudet för att hålla ångan kvar. Sitt så här i 5-10 minuter innan du torkar av ansiktet.

Steg 3: Exfoliering

Använd en ansiktsskrubb eller en exfolierande mask för att ta bort döda hudceller och ytterligare rena porerna. Massera skrubben varsamt på näsan och runt området där pormaskar är synliga. Skölj av med kallt vatten för att stänga porerna och torka ansiktet.

Steg 4: Använd en pormaskborttagningsremsa eller verktyg

Applicera en pormaskborttagningsremsa på näsan och låt den verka i enligt instruktionerna på förpackningen. När den är färdig, dra försiktigt bort remsan för att avlägsna pormaskarna. Alternativt kan du använda en pormaskborttagningsverktyg, men var försiktig så du inte skadar huden.

Steg 5: Återfuktning

Glöm inte att återfukta huden efter att du har tagit bort pormaskar. Använd en oljefri återfuktande kräm som passar din hudtyp för att undvika att porerna täpps igen igen.

Att tänka på

  • Var varsam och undvik att klämma på pormaskar med fingrarna, eftersom det kan leda till infektion och ärrbildning.
  • Om hemmabehandling inte hjälper, kan det vara en bra idé att boka en tid hos en hudterapeut för en mer professionell behandling.
  • Försök att förhindra pormaskar genom att rengöra ansiktet regelbundet, använd