Vad kan man göra i kalmar

Upptäck Kalmar

Är du nyfiken på vad man kan göra i Kalmar? Denna charmiga stad i södra Sverige erbjuder en mängd aktiviteter och sevärdheter som passar alla smaker. Den rika historien, vackra naturen och spännande kulturen gör Kalmar till ett fantastiskt resmål.

Aktivitet Plats Kostnad
Kalmar Slott Slottet 1 Betalning krävs
Stadsparken Strandgatan 33 Gratis
Kalmar Konstmuseum Stadsgr.-Kvarnholmen Betalning krävs
Stadsvandring Start vid Domkyrkan Gratis

För den historieintresserade

En resa till Kalmar är som en tidsresa tillbaka i tiden. Kalmar Slott tar dig på en resa genom Sveriges historia och är en av stadens mest kända sevärdheter. Strosa runt i de gamla kvarnen och beundra den vackra arkitekturen. För en storslagen utsikt över staden, klättra upp i Kalmar Domkyrka.

Utforska naturen

Kalmar erbjuder även mycket för naturälskare. Stadens stora stadspark är perfekt för en picknick eller promenad. Om du vill ha en längre utflykt kan du ta en cykeltur längs Kalmarsundsleden. Är du upplagd för ett bad? Det finns även flera fina stränder att besöka, såsom Vita Sand och Stensöbadet.

Kulturella upplevelser

  • Kalmar Konstmuseum: Beundra verk av både lokala och internationella konstnärer i detta moderna museum med skiftande utställningar.
  • Glasriket: En kort bilresa från Kalmar hittar du Glasriket, där du kan besöka berömda glasbruken eller prova på glasblåsning själv.

Shopping och restauranger

Kalmars charmiga centrum erbjuder många trevliga butiker och restauranger. Ta en fika på ett mysigt konditori eller njut av en utsökt middag på någon av stadens många restauranger som serverar lokala rätter. Bara låt dig inspireras och njut av din tid i Kalmar!