Vad kan man göra i linköping

Vad kan man göra i Linköping?

Linköping är en underbar stad som erbjuder en rad olika aktiviteter och sevärdheter. Så vad kan man göra i Linköping när man besöker staden? Låt oss dyka in i några av de bästa aktiviteterna och sevärdheterna!

Utforska Gamla Linköping

En av de mest kända attraktionerna i Linköping är Gamla Linköping friluftsmuseum. Här får du uppleva hur det var att leva i en svensk stad under 1800- och 1900-talet. Det gamla centrumet är fyllt av historiska byggnader, mysiga caféer och små hantverksbutiker.

Linköpings Slotts- och Domkyrkomuseum

Linköpings Slotts- och Domkyrkomuseum är en spännande plats att besöka för att lära dig mer om stadens historia. Museet visar den 4000 år gamla historien om Linköping och dess slott, samt kyrkor och vackra trädgårdar.

Flygvapenmuseum

För flyg- och teknikentusiaster är Flygvapenmuseum en måste-besök. Här får du se och lära om svensk flyghistoria genom både utställningar och interaktiva aktiviteter.

Attraktion Adress Öppettider
Gamla Linköping Sventorpsvägen 10:00-16:00
Linköpings Slotts- och Domkyrkomuseum Borggården 3 10:00-17:00
Flygvapenmuseum Malmslätt Marinéngsv 2 11:00-17:00

Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen är en vacker plats att besöka för naturälskare. Parken erbjuder vackra blommor, grönområden och perfekta parkbänkar att sitta på och njuta av utsikten. Ett besök är särskilt trevligt under våren och sommaren när allt står i full blom.

Sankt Lars kyrkoruin

Sankt Lars kyrkoruin är en historisk plats i Linköping där du kan utforska ruinerna av den gamla kyrkan Sankt Lars som brann ned på 1700-talet. Kyrkoruinen ligger centralt och är ett intressant besök för historia- och arkitekturfantaster.

Aktiviteter:

  • Vandra längs Tinnerö eklandskap eller Rödgavels värs
  • Prova kanotpaddling på Stångån
  • Besök Linköpings djurpark

Som du ser finns det mycket att göra i Linköping! Det är en stad som erbjuder både kultur, historia och natursköna områden, vilket garanterar att alla besökare får en oförglömlig upplevelse.