Att göra med barn i göteborg

Att göra med barn i Göteborg: En guide för familjer

Göteborg är en fantastisk stad för att hitta roliga och inspirerande aktiviteter att göra med barn. Från museum och zoologiska trädgårdar till lekland och äventyrsparker, här finns något för alla åldrar och intressen. Häng med på en liten upptäcktsresa genom Göteborgs bästa barnvänliga aktiviteter och upplevelser!

Universeum: En värld av upplevelser för barn

Universeum är en av de största attraktionerna i Göteborg för barnfamiljer, där man kan utforska vetenskap, teknik och natur på ett inspirerande och underhållande sätt. Här finns allt från akvarier och regnskogar till rymdutställningar och hands-on-experiment. Perfekt för nyfikna barn som älskar att utforska och lära sig om världen på ett lekfullt sätt.

Liseberg: Nervkittlande äventyr för alla åldrar

För den som söker spänning och adrenalinkickar finns inget bättre sätt att spendera en dag än på Liseberg. Med ett stort utbud av attraktioner och nöjen för både stora och små, kommer man garanterat att ha en oförglömlig dag tillsammans med familjen. Passa på att besöka när det är säsong för Lisebergs stora julmarknad – en magisk upplevelse för både barn och vuxna.

Slottsskogen: Natur och djur mitt i staden

Slottsskogen är en grön oas i hjärtat av Göteborg och ett populärt utflyktsmål för barn och vuxna. Här kan barnen gå på spännande upptäcktsfärder, besöka den populära djurparken med älgar, hjortar och sälar, eller leka loss på den stora lekplatsen ”Plikta”. Dessutom erbjuder parken flera promenadstråk och picknickplatser för att njuta av en trevlig dag utomhus med familjen.

Aktivitet Åldersgrupp Pris (ungefärlig)
Universeum Alla åldrar ca. 200 SEK per person
Liseberg Alla åldrar ca. 100-500 SEK per person (beroende på åkband)
Slottsskogen Alla åldrar Gratis
Plikta Lekplats 2-10 år Gratis

Utforska fler aktiviteter i Göteborg

Listan över saker att göra med barn i Göteborg kan göras ännu längre, men förhoppningsvis har denna guide gett dig inspiration och tips på hur du och din familj kan få en rolig och minnesvärd vistelse i staden. Kom ihåg att det alltid finns nya upplevelser att upptäcka, så varför inte bege er ut på en liten utflykt med barnen idag?