Konges Slöjd regerar barnklädesmarknaden

Cloths

Få märken har blivit så populära så snabbt som Konges Slöjd. Det danska barnklädesmärket som utmärkt sig genom sina nedtonade färger och vackra mönster har fått småbarnsföräldrar i hela Norden att spendera massor med pengar för att få klä sina små i Konges Slöjds söta skapelser. 

Snabbfakta om Konges Slöjd:

Märke:Konges Slöjd
Ursprung:Danmark 
Kännetecken:Dova pasteller och snälla, diskreta mönster
Kända mönster:Citronen och körsbäret

Därför undrar så många när det är dags för Konges Slöjd rea

Att klä sitt barn snyggt har blivit en statusmarkör för barnfamiljer. Idag finns det en uppsjö av klädmärken som erbjuder väldesignade plagg i miniformat med en prislapp som får föräldrarnas egna klädinköp att framstå som nästintill gratis. Att klä sin lilla älskling i det senaste barnmodet är en mycket dyr sport. Många väljer dessutom att försöka hålla sig till en relativt dov och snäll färgskala och i det segmentet av barnkläder passar Konges Slöjd-kläder väl in. 

Det var mönstret lemon som satte Konges Slöjd på kartan och gjorde att butikshyllorna med deras kläder tömdes ytterst fort. Detta mönster gjorde entré på såväl kläder som en muslinfilt och snabbt blev det otroligt populärt. Konges Slöjds citron följdes upp av ett körsbär som även det gick hem i stugorna. Succén var ett faktum. Dock var det många som tyckte att kläderna var i dyraste laget. Att leta efter Konges Slöjd rea blev därför snabbt något många föräldrar ägnade sig åt, i hopp om att hitta en av dyrgriparna till ett något mer modest pris. 

En födelsedag blir extra festlig med Konges Slöjd födelsedagståg

För den som uppskattade Konges Slöjds estetik gällande kläder var födelsedagståget som lanserades ett måste. Det lilla tåget, med cirkustema, blev snabbt en självklar gäst på mångas födelsedagbord och en mycket populär present att ge bort vid dop och årsdagar. Antalet små flickor som suttit uppklädda i en Konges Slöjd klänning och blåst ut ljusen från ett cirkuståg har genom åren blivit många. Detsamma gäller små gossar som i kläder från den danska giganten beundrat alla de vackra figurerna i tåget. Faktiskt är det så att trots en uppsjö av nya produkter är det just födelsedagståg som Konges Slöjd fortsätter att sälja väldigt bra av. Tåget har dock utvecklats och kommer numera i ytterligare ett utförande. 

Många är också de bebisar som snusat sina första månaders nätter i något av Konges Slöjd babynest. Med praktiska handtag är dessa babynest populära följeslagare i många hem. Förutom vackra mönster håller dessutom tyget väldigt hög kvalitet och klarar därför att vara nära små barn som har en tendens att kladda. Troligen är detta ytterligare en anledning till att såväl tygklädda babynests, muslinfiltar, spjälskydd och kläder blivit så uppskattade även bland föräldrar till väldigt små barn. 

Konges Slöjd passar även lite större barn

För många föräldrar kan det vara något av en sorg när barnen växer upp och föräldrarna inte längre har lika stort inflytande på barnens klädval, till exempel. Stora plastiga tryck blir ofta populära bland lite större barn och detta är en stil inte alla föräldrar uppskattar att klä sina barn i. Detta har Konges Slöjd försökt blidka genom att designa plagg och accessoarer även för lite större barn. Det populära mönstret med citroner har dykt upp även på ryggsäckar och skor. Lite tuffare prints i form av miso-ätande katter och tyngdlyftare har även hittat till märkets plagg och dessa har många konsumenter uppskattat. 

På senare år har Konges Slöjds utbud ökat lavinartat. Exempel på produkter som tillkommit i sortimentet är:

  • Sandleksaker
  • Pooler
  • Overall
  • Påslakan

Trots att kläderna och sakerna från Konges Slöjd numera görs i betydligt större upplagor har populariteten kring dem knappast sinat. När nya mönster presenteras händer det fortfarande att sakerna säljer slut i ett nafs och att kunder jagar speciella saker eller plagg över halva internet. Som tur är finns det idag många som säljer Konges Slöjd, något många av märkets fans är ytterst lyckliga över.