söndag, april 2, 2023
HomeBloggPål Sverre Valheim Hagen

Pål Sverre Valheim Hagen

Date:

Relaterat

Valentino parfym: vilken ska du välja?

Kvinnor älskar, vare sig de går ut på staden...

Staffan Göthe – en av svensk teaters främsta utövare

Att Staffan Göthe gjort ett bestående avtryck på svensk...

Hanna Schönberg – influencer och kläddesigner

Hanna Schönberg är kort och gott känd för tre...

Wahlgrens värld bjuder in tittarna i det innersta

Få dokusåpor har blivit så uppskattade som Wahlgrens värld....

Hur vet man om ägg är gamla?

Har du någonsin varit mitt uppe i bakning eller...

Den norska skådespelaren Pål Sverre Valheim Hagen föddes 1980 i Stavanger. Utanför hemlandet är han framförallt känd för att ha spelat upptäcktsresanden Thor Heyerdahl på film. Det gjorde han i filmen Kon-Tiki från 2012.

Hagen har spelat många föreställningar på den norska nationalscenen Det Norske Teatret. Han har varit knuten till den teatern sedan debuten 2003 i pjäsen Frode Grytten’s Bikubesong.

Filmen Kon-Tiki 2012

Kon-Tiki hette den flotte som Thor Heyerdahl lät bygga i Peru på 1940-talet. Han byggde flotten för att bevisa att människor hade rört sig mellan Sydamerika och Polynesien tidigare än man trott. Både försöket med att bygga flotten och att segla den ända till Polynesien lyckades.

Filmen handlar till stor del om denna viktiga del av Thor Heyerdahls liv. Men den avhandlar också hans liv både före och efter expeditionen med Kon-Tiki.

Filmen som lanserades internationellt och är på engelska fick ett mycket varmt mottagande, både i Norge och andra delar av världen. Pål Sverre Vanheim Hagen spelade huvudrollen som den vuxne Heyerdahl och han fick särskilt stor uppmärksamhet för sin rollprestation.

Han belönades med en norsk Amanda för rollen som Thor Heyerdahl och samma år nominerades han också till en rad andra priser både i Norge och utomlands.

Prenumerera

Senaste nytt