Hanna Schönberg – influencer och kläddesigner

Hanna Schönberg – influencer och kläddesigner

Hanna Schönberg är kort och gott känd för tre saker: hennes influencerkarriär, främst på Instagram, hennes klädintresse som mynnat ut i en kollektion tillsammans med NA-KD och ett eget klädmärke, och hennes förhållande med en av Sveriges mest kända artister. För den som är intresserad av denna modedrottning kommer här en djupdykning i alla tre framstående delar av hennes offentliga liv.

Kort fakta om Hanna

ÅlderFöddes 3 september 1998
Kommer frånUlricehamn
Bor iStockholm
ModeprojektSamarbetat med både NA-KD och Gina Tricot och skapat sitt egen märke ARAKII

Hanna Schönbergs influencerkarriär tog fart på Instagram

Hanna är liksom många andra influencers en person som har påverkat från flertalet plattformar. Hon har bland annat drivit en blogg, hon använde sig ett tag för flera år sedan av Twitter och hon är även aktiv på TikTok där hon börjar närma sig 60 000 följare.

Men det var på Instagram som karriären tog fart på riktigt och det är det som många känner igen henne för. På sitt konto @hannaschonberg delar hon dagligen med sig av estetiska bilder från hennes liv till hennes 698 000 följare, och det är alltså där hennes karriär är som störst idag. 

Allt som oftast handlar det om bilder på henne själv, ofta med snygga outfits. Det är heller inte helt ovanligt att bilderna kommer från olika resor runt om i världen. Utöver det finns också fina bilder på accessoarer, fin natur och god mat, och också en och annan bild tillsammans med pojkvännen. Följarna får helt enkelt se lite allt möjligt från Hannas liv.

Kläder är ett stort intresse för Hanna Schönberg

Hannas stora intresse på sociala medier har alltid varit kläder, och en stor del av hennes inlägg kretsar kring just detta. Efter att ha visat upp stor talang när det kommer till kläddesign fick hon också samarbeta med flera olika klädföretag.

Det samarbete som kom att bli mest känt var den kollektion som hon designade tillsammans med företaget NA-KD, en kollektion som kallas Hanna Schönberg x NA-KD. I den finns allt från festliga klänningar till mysiga set och en och annan bikini. En annan återkommande faktor i hennes NAKD kollektion är tvådelade set med exempelvis en kjol och en magtröja. Kläderna kom att bli mycket populära och säljs än idag trots att kollektions senaste drop nu var ett tag sedan.

Efter succén med NA-KD fick Hanna till slut göra det som så många modeinfluencers drömmer om, nämligen starta ett eget klädmärke. Namnet blev ARAKII och än så länge har det släppt rätt få plagg, några av dem är:

  • En hoodie
  • En jacka
  • En kavaj
  • Några toppar

Hanna Schönbergs förhållande med Eric Saade 

Hanna har också uppmärksammats mycket på senaste tiden på grund av något helt annat än mode. Hon började synas mycket tillsammans med artisten Eric Saade under sommaren 2022, och det ledde till många spekulationer. Några månader senare gjorde de det officiellt att de numera är ett par, och har senare erkänt att de höll förhållandet hemligt i början.

För de som inte har koll på Hannas pojkvän Eric Saade så är han en av Sveriges största popstjärnor. Han har varit med i Melodifestivalen fyra gånger, bland annat 2011 då han vann med låten “Popular”. Utöver det har han släppt flera omtyckta album, varit på turnéer, varit med i tv-programmet Så mycket bättre och vunnit Let´s Dance. 

Paret var som sagt väldigt hemlighetsfulla i början, men sakta men säkert började de publicera bilder på varandra på sociala medier och nu har de även gjort intervjuer och gått på galor och liknande tillsammans. På sociala medier får följarna se mycket bilder från deras gemensamma resor.