Bör man bleka tänderna med strips?

Att utseende blir allt mer viktigt för var dag som går är nog ingenting som har undgått gemene man. Detta innebär också att marknaden runt hälsa och skönhet har vuxit sig enorm på väldigt kort tid. I denna marknad finner man bland annat tandblekningar. Vilket leder oss in på frågan, bör man göra använda tandbleknings strips hemma?

Vi har kollat igenom ett par webbplatser och tillsammans med recensioner, omdömen och lite annat. Poängen är att vi vill få ett svar på frågan.

Tandblekning med strips

Först och främst, det är alltså fysiskt möjligt att bleka sina tänder hemifrån. Tandblekningskitten och diverse geler som säljs har en bevisad effekt. Däremot, är det inte alla som får effekt. Snarare handlar det lite om vad för typ av missfärgningar du besitter.

Exempelvis, enligt den här webbplatsen handlar det främst om du har fått missfärgningar och fläckar av mat och dryck. Då kan en tandblekning hemma nämligen vara svaret.

Däremot, bör man alltså alltid rådfråga en läkare innan man genomför en tandblekning. På så vis får man nämligen svar direkt kring om en blekning av tänderna är möjligt eller inte.

Behöver jag köpa produkter?

Så, det vi märkte när vi gjorde lite research kring tandblekning var just att produkter jämfört med exempelvis bakpulver (som har bevisad effekt på tandblekning) hade en marginell skillnad.

Kort och gott, nej, man behöver förmodligen inte köpa en svindyr tandblekningsgel. Istället kan du förmodligen komma undan med bakpulvret då det är samma aktiva substanser i hemma-kitten som det är i bakpulvret.

Samtidigt bör man ta det lugnt, eftersom precis som tandblekningsprodukter kommer bakpulvret att fräta på din emalj. Man ska därför max använda en blekning en gång i veckan när man är på jakt efter vita tänder.

Vilken metod för vita tänder är bäst?

Om du trots allt känner att du vill köpa en tandblekningsgel bör du förmodligen lyssna till få vita tänder. Enligt vår undersökning kom de med den mest sakliga listan över blekningsmedel.

Därefter kan det alltid vara bra att kolla in vad andra aktörer säger. Det är liksom inte skrivit i sten vilken den bästa tandblekningen är. Snarare är det väl något som ständigt förändras då innehåll och pris ändras.

Så, för att svara på frågan: bör man göra en tandblekning hemma? Ja, men du bör testa att göra en naturlig blekning (bakpulver) först. Eftersom det kan ha precis samma effekt som en produkt. Det är trots allt dumt att slänga pengar i sjön, håller du inte med?