Hur tjänar man pengar snabbt?

Ett säkert sätt att tjäna pengar är självklart att ta en fast anställning. Men det vill inte vår vän Anton Ohlsson. Han har haft en del anställningar, men han är av den bestämda uppfattningen att chefer är ett djävulens påfund. De krävde att han skulle komma i tid varje dag. Dessutom skulle han uppträda vänligt mot företagets kunder. 

Nu har Anton inget jobb, men sanningen börjar komma ifatt honom och han behöver pengar och det snabbt. Några kompisar har med ett hånflin gett honom rådet att köpa en lott. Idén är naturligtvis strålande men det finns två aber. Han har aldrig haft tur i spel och han saknar likvider för att kunna köpa ens en lott. 

Hans kamrater ger honom då det klassiska rådet att börja samla tomburkar. Världen är full av tomburkar menar de. Du hittar burkar på gator och torg, på idrottsplatser och på stränderna under sommarperioden. Panten på burkarna kan du lösa in på kvällen i en vanlig livsmedelsbutik. Anton tycker sig nu äntligen ha fått en idé till hur man tjänar pengar snabbt och enkelt, och utan att behöva ha att göra med besvärliga chefer.

Hur kan man tjäna pengar snabbt?

Vår vän Anton är innerst inne en person som tänker långsiktigt. Han räknar med att insamling av burkar och PET-flaskor kan ge honom ett startkapital. Han vill bli egen företagare och bygga upp en framtida verksamhet. 

Anton börjar med att upprätta en affärsplan. I sin kalkyl räknar han med att kunna samla in 400 burkar och flaskor om dagen. Han tänker jobba 30 dagar i månaden, så därför räknar han med att få en intäkt på 12 000 kr i månaden. Inkomsten är skattefri och eftersom han bor hemma hos sina föräldrar får han över cirka 9 000 kr i månaden. 

Hur man tjänar pengar snabbt som ungdom

Efter ett års arbete med insamling av burkar och flaskor, har han fått ihop ett sparkapital på drygt 100 000 kr. Han bildar ett aktiebolag med ett aktiekapital på 25 000 kr. Av bolagsordning framgår att verksamheten ska omfatta utveckling av produkter för att stödja ett hållbart och cirkulärt samhälle. Anton har nämligen utvecklat en prototyp till en småskalig maskin för att komprimera aluminium- och PET-flaskor. Han söker och får patent på maskinen.

Aluminiumburkar skickar han nu direkt till ett smältverk. PET-flaskor går till återvinning och blir fleecetröjor. Antons företag får därmed bättre betalt än panten. Han leasar ut maskiner till ungdomar som också vill lära sig hur man tjänar pengar snabbt som barn eller ungdom. Anton säljer sitt bolag efter två år och blir miljonär. Där har vi svaret på frågan “hur tjänar man pengar snabbt?”.