Pete Davidson, en deprimerad komiker med brokigt kärleksliv

Kan Pete Davidson vara världens mest kända pojkvän? Kanske. Det spekuleras vilt på internet kring vilka kvaliteter Davidson måste besitta för att kunna dejta världens kändaste kvinnor. I den här texten får du veta vem han är, förutom en riktigt bra pojkvän. 

Snabbfakta om Pete Davidson

Ålder28
YrkeKomiker
Nationalitet Amerikan
Bor Staten Island

Ariana Grande

Pete Davidson nämns i Grandes låt “Thank You, Next” med orden “Even almost got married, and for Pete, I’m so thankful”. Det handlar om deras förlovning, som bröts innan giftermålet. Givetvis nämns han också i låten som heter just “Pete Davidson” som Grande har skrivit. Under 2018 var paret på allas läppar. Paparazzibilder på dem båda, tätt omslingrade, gjorde succé i både tidningar och på internet. Paret förlovade sig efter bara några veckor tillsammans och de skaffade även tatueringar med varandras namn. Tyvärr blev romansen inte så långvarig och efter bara några månader tillsammans gjorde de slut.

Pete Davidson – mannen bakom flickvännerna

Men självklart är Davidson mer än bara en pojkvän till kända kvinnor, han har ju en egen framgångsrik karriär. Vissa hävdar att hans Net Worth uppgår till åtta miljoner dollar, alltså cirka 90 345 440 svenska kronor. Han är kanske främst känd för att vara med i det amerikanska humorprogrammet Saturday Night Live, men gör även stand up och är med i diverse komikersammanhang.

En annan sak som Davidson är känd för är sina många tatueringar och sin längd. Om du googlar “pete davidson tattoos” får du veta att han har över sjuttio tatueringar, där de allra flesta representerar vänner, familj och partners. Om du istället söker efter “pete davidson height” märker du snart att olika källor uppger lite olika siffror, men att det verkar som att Pete Davidson är runt 190 centimeter lång, plus minus några centimeter.

Davidson har varit med i Saturday Night Live (SNL) sedan 2014, vilket verkligen är imponerande eftersom han är född 1993. Han var alltså bara 21 år gammal när han började arbeta där. Precis “legal age” i USA, alltså myndig.

När du söker efter “pete davidson movie” ser du att han även har varit med i flera filmer. På IMDB finns en lista på 40 filmer Davidson har medverkat i, samt 10 som han har producerat och två som han har skrivit. Onekligen beundransvärt. 

Hans filmografi innefattar bland annat:

  • The Dirt
  • The Suicide Squad
  • Marmaduke
  • Meet Cute

Davidson, Kim K och Kanye West

Det går inte att skriva om Pete Davidson utan att nämna Kim Kardashian. Om du inte vet vem denna superkändis är får du nog spendera mindre tid under en sten och mer på … ja, var som helst egentligen. Davidson och Kardashian träffades under en inspelning av SNL och ryktena kring att de två dejtade kom strax efteråt. Kardashian genomgick en mycket offentlig skilsmässa från sin ex-make Kanye West, vilket gjorde att ryktena blev ännu mer uppmärksammade.

Pete Davidson och Kim Kardashian syntes på varandras sociala medier, på röda mattan och på paparazzibilder. Kardashian tillhör den så kallade instagrameliten och har där över 330 miljoner följare. Hennes förhållande med Davidson syntes alltså för en hel värld. Dramat eldades på av Kanye West som skrev mycket arga inlägg på både Twitter och Instagram, angående Davidson och Kardashian. Media älskade givetvis detta och rapporterade flitigt om paret.

I augusti 2022 gjorde Davidson och Kardashian slut. Vissa hävdar att hela förhållandet var påhittat för att få publicitet. Märkligare saker har ju hänt i Hollywood.

Öppen med svårigheter

Pete Davidson är öppen med sina svårigheter, bland annat sina hälsoproblem. Han är diagnostiserad med både Crohns och borderline personlighetsstörning, vilket han både pratar och skämtar om. Han är ju trots allt komiker. Han är även öppen med att han regelbundet använder marijuana och i perioder är suicidal. Han pratar även mycket om sin mamma, Amy Waters Davidson, och hur mycket hon har hjälpt honom under svåra perioder.