Snabba pengar med snabblån

Ibland behöver du låna pengar snabbt. Kanske har bilen oväntat gått sönder? Eller är det en tand som krånglar? Oavsett anledningen behöver vi alla ibland snabba pengar. Men hur får du tag på den summan du behöver så snabbt som möjligt?

Hur fungerar ett snabblån?

Snabblån är oftast mindre lån med en väldigt kort återbetalningstid. Så var det i alla fall från början, nuförtiden går det att låna upp till 50 000 kronor med en återbetalningstid på flera år. Men det betyder inte att ett snabblån är det bästa alternativet för dig, läs mer på smslåndirektutbetalning.com.

Är det en smart ide att utnyttja snabblån och sms lån utan UC? Om du vet med dig att du kommer kunna betala tillbaka hela summan inom återbetalningstiden kan det vara en bra ide när du behöver låna pengar snabbt.

Men ha i åtanke att snabblån oftast har väldigt höga räntor och även höga avgifter. Och om du inte följer återbetalningsplanen läggs det alltid till väldigt höga förseningsavgifter. På grund av detta kan det vara en dålig ide att ta ett snabblån.

Kan vem som helst ansöka om ett snabblån?

Även om det är väldigt enkelt att ansöka om ett snabblån behöver du uppfylla vissa krav för att det ska bli beviljat.

Kan vem som helst ansöka om ett snabblån?
  • Du måste har fyllt 18 år för att ansöka om ett snabblån. Men vissa långivare har satt en högre ålder som gräns.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige och ha ett Svenskt personnummer.
  • Din inkomst måste vara stadig, vilket innebär att du måste ha fast anställning.
  • Betalningsanmärkningar går oftast bra men du kan inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden.
  • Det tas även en kreditprövning på dig när du ansöker om ett snabblån, men det är inte alltid UC som används.

Även om dessa är de generella kraven finns det långivare som har hårdare regler. Och även de som är generösare i sin bedömning.

Ha i åtanke när du ansöker om ett snabblån

Det finns många fördelar med ett snabblån. För det första är det en snabb och enkel ansökningsprocess. För det andra får du oftast ut hela summan samma dag. Men det betyder inte att alla bör ansöka om ett snabblån.

Eftersom det är så enkelt att ansöka om ett snabblån samt att du får ut summan i princip omedelbart är det lätt att ta ett förhastat beslut. Om du inte har ett akut behov av summan bör du se dig om efter andra alternativ.

För exempel är ett privatlån alltid billigare i längden. Men ansökningsprocessen är längre. Vilket innebär att du måste vänta flera veckor på att få ut summan du behöver. Men räntan är mycket lägre, samt att avgifterna är lägre och återbetalningstiden längre.

Innan du tar ett snabblån bör du alltid se över andra alternativ!