Torkade blommor

Länge har torkade blommor varit populärt på högtidliga ceremonier och dylikt. På de senaste åren har torkade blommor dock blivit mer och mer populärt som inredning i hemmet.

Varför? Det korta svaret är att torkade blommor har en betydligt längre livslängd, och dessutom så behöver man inte vattna dem som med vanliga blommor.

En portal för torkade blommor

Här på torkadeblommor.nu har vi ett stort intresse för torkade blommor och allt detta innefattar. Därför har vi sammanställt erbjudanden, guider, och tips och tricks åt dig som är intresserad av att antingen lära dig om torkade blommor, köpa dom, eller göra egna torkade blommor.

En utav de största fördelarna med att ha torkade blommor är som sagt livslängden. Den genomsnittliga livslängden på en torkad blomma är ungefär ett år, detta förutsatt att du inte färglägger dom. I det fallet kan de hålla i flera år.

Torkade blommor behöver dessutom inte vattnas överhuvudtaget av uppenbara skäl. En felaktig uppfattning om torkade blommor är att de ser likadana ut, medan ”levande” blommor kommer i en otroligt stor variation. Detta stämmer inte riktigt. Torkade blommor kommer också i väldigt många olika former, storlekar och färger.

Det allra bästa med torkade blommor är att de är så kravlösa. Som vi nämnt tidigare, och som du redan vet, behövs vanliga blommor vattning, trots det att de inte håller lika länge. Ett krav för att torkade blommor skall överleva är att du inte vattnar dom.

Det andra kravet för en torkad blommas överlevnad är att du inte ställer dom rakt i solens sken. De kommer då tappa sin färg och dö fortare.

Den perfekta dekorationen till högtider

Torkade blommor är i vår åsikt den bästa blomman att ha som dekoration till högtidliga tillfällen som bröllop, begravningar, och högtider som påsk och så vidare. Med vanliga blommor krävs en större grad av planering, då de måste vara fräscha till högtiden samtidigt som de vissnar väldigt fort. Med torkade blommor krävs inte denna planering på samma nivå. Detta gäller speciellt om ditt evenemang är längre än en dag. Det enda du behöver göra med en torkad blomma är att ställa ut den, så är det klart.

Ingen vattning och ingen ersättning av blommor. Perfekt!

Hållbarhet och miljötänk gällande torkade blommor

Om man jämför torkade blommor med exempelvis konstgjorda blommor av plast och dylikt så är torkade blommor helt klart det bättre alternativet, när det kommer till miljö- och hållbarhetstänk.

Detta är för många uppenbart, med tanke på potentialen för minskad plastproduktion och så vidare.

Men även om man jämför torkade blommor med vanliga blommor, så finns det ett argument för att torkade blommor är bättre för miljön, eftersom de dels håller betydligt längre, vilket på en generell nivå minskar produktionen av blommor och därmed koldioxidutsläppen.

Många blommor är odlade utanför Sverige

Många blommor är ju trots allt odlade utomlands, och således för det ju med sig avgasutsläpp och dylikt.

Slutsatsen som kan dras från allt detta är att torkade blommor är ett fantastiskt alternativ ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv.

Vi hoppas att detta har övertygat dig om att torkade blommor är en toppenidé. Nedan har vi bilder på några utav våra favoriter, samt tips på hur du ska på bästa sätt ta hand om dina blommor. Om du inte vill lägga ner pengar på att köpa en blomma, har vi även gjort en guide på hur du gör egna torkade blommor.

Med lite övning så kan du göra torkade blommor som blir lika bra som floristens. Vi har även ett FAQ (vanliga frågor) längst ner på sidan samt ett kontaktformulär om du har några som helst frågor till oss.